Kod EAN: 5903246541007
Coś o producie: 250 ml
Przeznaczone jest do codziennej pielęgnacji całego ciała dla całej rodziny, dzięki odpowiedniemu pH 5,5 oraz wartością odżywczym wydobywającymi się podczas fermentacji żytniego zakwasu chlebowego, ma działanie niezwykle nawilżające oraz regenerujące.
Mydło Chlebowe mogą stosować osoby z zdrową skórą jak i z tendencją do przesuszeń, już po jednym umyciu możemy poczuć, że to nie zwykłe mydło które świetnie spisuje się nawet w przypadku Łuszczycy czy egzemy a przy tym otula nas zapachem kojarzonym z ciepłem, domem, rodziną, którego już nie zmienimy na żadne inne.
Czy spotkaliście się z nieprzyjemnym ściąganiem i przesuszeniem skóry dłoni po umyciu mydłem w domu, stacji benzynowej czy restauracji ?
Czy wiesz że, zazwyczaj powodem są powszechnie stosowane substancje silnie myjące w mydłach i innych kosmetykach oraz nie odpowiednie pH?
Zwykłe mydła mywają one z naszej skóry wszystko razem z płaszczem lipidowym czyli naszą naturalną ochroną nie dając w zamian żadnych substancji odżywczych do regeneracji naszej skóry.
Mamy na to rozwiązanie.
Mydłem Chlebowym od Aquafarina Fermenti z powodzeniem myjemy ręce ale oczywiście nie tylko, nasze mydło może być używane do mycia włosów, twarzy, okolic intymnych i reszty ciała.
- Zawiera naturalne enzymy i pożyteczną mikroflorę kwasu chlebowego
- Reguluje pH skóry
- Delikatnie myje i odżywia
- Do mycia całego ciała
- Kosmetyk testowany dermatologicznie
- Nie testowany na zwierzętach
Podczas wyrabiania ciasta, czy to chlebowego czy drożdżowego nasza skóra dłoni ma kontakt, z drożdżami, mąka, wodą i witaminami oraz składnikami mineralnymi zawartymi w tych produktach. Kto raz wyrabiał ciasto wie jak po zakończeniu tego procesu wygładza i odżywia się skóra naszych dłoni, na tej właśnie zasadzie i przy użyciu naturalnych składników powstało mydło chlebowe.
Niezwykle aromatyczny produkt, który dostarczy skórze składników odżywczych, zadba o jej kondycję i sprawi, że w dotyku zamieni się w prawdziwy aksamit.
SKŁADNIKI : (INCI): Aqua, Sodium COCO-Sulfate, Cocamidopropyl betaine, Lactic acid, Saccharomyces meyen, Propanediol, Secale cereale (rye) seed flour, Molasses, Aroma.
Mydło chlebowe używam od lat. Jest nie do zastąpienia. Wszystkim polecam.
Najpierw minus - mydlo słabo się trzyma ciała. W efekcie połowa zawsze ląduje w umywalce. Plusy - odczucie naprawdę naturalnego kosmetyku. Niestety będę szukał czegoś innego, chyba że zmieni się "przyjaźńość" użytkowania...
Odpowiedź sklepu:
Dzień dobry,
Dziękujemy za opinie.
Wiemy o co chodzi lecz, pierwszy raz dostaliśmy taką uwagę :)
Szkoda, że otrzymaliśmy tylko 2 gwiazdki za nasze mydło, "przyczepność" mydła do skóry po jego nałożeniu jest mniejsza, ponieważ nasze mydło jest gęste (wydajne) co zdecydowanie jest na korzyść użytkownika, wystarczy nie doprowadzić do ześlizgnięcia się mydła z dłoni po aplikacji i rozmydlić, a z pewnością walory naszej kosmetyki znacznie przewyższą niską "przyczepność" do skóry.
Najważniejszym aspektem dla nas jest, dobieranie składników w taki sposób aby kosmetyk miał jak najkorzystniejszy wpływ dla skóry.
Pozdrawiam,
Aquafarina Fermenti Team
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.
![]() ![]() |